© De Moriaan Alle rechten voorbehouden
Zoek jij een bijbaan? Wij zoeken afwastoppers vanaf 15 jaar! Lees hier meer
Bij restaurant De Moriaan in Roosendaal. Onze chefs zetten elke dag alles op alles in onze open keuken om de lekkerste gerechten te serveren aan onze gasten. Kom zeker eens een hapje eten in ons sfeervolle restaurant.
Het team van De Moriaan heeft zorgvuldig een smaakvol menu samengesteld waarin voor ieder wat lekkers te kiezen valt. Uiteraard met een lekker bijpassend wijntje of biertje. Of frisje natuurlijk. De Moriaan heeft tevens een suggestiebord waarvan u uit seizoensgebonden gerechten kunt kiezen. Bekijk hier onze menukaart of laat jezelf adviseren door de bediening. Heerlijk genieten in een warme huiskamersfeer!
Menukaart Restaurant
Menukaart Cafe
Onze vlees voorgerechten.
Gevuld met rundergehakt, overgoten met warme kruidenboter.
In spek gebakken. Met honing, salade en maanzaad (ook vegetarisch te bestellen).
Zoals (wij vinden dat) het hoort: Rucola, pecorino, pijnboompitten en truffelmayonaise.
*voor wie wil: ook met ganzenleverkrullen 20,00
Onze vis voorgerechten.
Moriaanklassieker: torentje van salade met gerookte zalm en een frisse dillemayonaise.
Veel voller kan hij niet: gamba, mosselen, zalm, garnaaltjes, opgeklopte room en croutons.
Eerst met prei gebakken, daarna nog even met kaas onder de grill...
Gemaakt met Hollandse garnaaltjes. Geserveerd met gefrituurde peterselie.
Vers uit ons homarium!
3 stuks, goed gemarineerd. Gebakken en ruim in beurre café de Paris om brood te dippen.
Op ijs, met citroen en verse peper. 6 heerlijke oesters cat.3 (helemaal los).
Ook 6 stuks cat.3, maar dan van onder de grill. Met prei, kaas en kreeftensaus.
Koud geserveerd op ijs. Krabschaar, mosselen, oesters naturel, steurgarnalen, citroen en dippers.
Halve Canadese kreeft met citroen en mayonaise. Warm of koud? Dat is aan U.
Dezelfde halve kreeft, maar dan warm met beurre café de Paris.
En nu gegratineerd met prei, kaas en kreeftensaus.
Onze vegetarische voorgerechten.
Klassiek: gebonden, met opgeklopte room, prei en croutons.
2 kroketjes van notenmix met salade en guacamole.
Eindeloos genieten van onze vleesgerechten kan bij De Moriaan op vele manieren. Van kip, spareribs tot aan varkenshaasmedaillons en een black angus steak.
Steak (250gram) met saus naar keuze.
Honger? 400 gram met saus naar keuze.
Gebakken varkenshaasmedaillons met saus naar keuze.
Goed gemarineerd en mals. Geserveerd met huisgemaakte aioli.
Pappardelle met carpaccio, rucola, pecorino, pijnboompitten en pesto.
Malse kipfiletmedaillons met gebakken brie, honing en notenmelange.
Allemansvriend: 2 stokken gebakken kippendij-saté met pindasaus, bawang goreng, verse kroepoek en atjar.
Uiteraard hebben wij voor onze gasten die vegetarisch willen genieten een keuze uit een aantal smaakvolle gerechten.
Pappardelle met gebakken geitenkaas, tomatensaus, courgette en rucola.
Schotel van gekruide (ras el hanout) couscous, warme seizoensgroenten en mozzarella.
De mensen bij De Moriaan zijn dol op vis en daarom bereiden we dolgraag de heerlijkste vissen, zoals tarbot, scholfilet en zalmgerechten.
Jonge tarbot (hele vis) geserveerd met citroen en dille-hollandaise.
Graatloos. Met gebakken prei, Hollandse garnaaltjes en Chablis-schuim.
Moot gebakken zalm met een saus op basis van blauwaderkaas.
Pappardelle met schol- en zalmfilet en kreeftensaus.
Niet 1, niet 2 maar 3 tongetjes gebakken, met verse remoulade.
*2 mag ook 19,00
Vers uit ons homarium! Kreeft en oesters...
6 stuks, goed gemarineerd. Gebakken en ruim in beurre café de Paris.
Canadese kreeft (500-550gr) met citroenmayonaise. Warm of koud? Dat is aan U.
Dezelfde kreeft maar dan warm met beurre café de Paris.
En nu gegratineerd met prei en kaas.
Warm! Halve kreeft gratin, oesters gratin, krabscharen, mosselen, steurgarnalen en dippers.
We bereiden de heerlijkste maaltijdsalades met de beste ingrediënten.
Truffeldressing – pijnboompitten - carpaccio - pecorino.
Gerookte zalm - Hollandse garnaaltjes - dillemayonaise.
Honingmosterd – in spek gebakken geitenkaas – druiven - notenmix - maanzaad (ook vegetarisch te bestellen).
De lekkerste bijgerechten van de Moriaan.
(Rustique wit en bruin, met aioli en kruidenboter)
Schaaltje seizoensgroenten
Er is een ruime keuze aan toetjes, voor ieder wat wils!
Warm chocolade lavacakeje met vanille-ijs en slagroom.
3 bollen citroensorbetijs overgoten met limoncello.
Cassis- en mangosorbet met gemengd vers fruit.
Gebrande marshmallows met caramelsaus. Mars-ijs en slagroom.
Klassiek: 3 bollen vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom.
Duo van witte en bruine chocolademousse (Callebaut).
Indisch dessert. “Laagjescake” met vanille-ijs en slagroom.
Met knapperig gecarameliseerd laagje.
Proeverij met 5 kazen (dag-assortiment).
Van alles wat!
Bij onze desserts serveren we smaakvolle wijnen.
Sauvignon blanc (Chili).
Valpolicella (Italië).
Robijnrode zoete oude sherry (Spanje).
Borges Tawny.
Of een heerlijk koffietje of theetje.